AUTORIDE | En hemsida om bilar från bilentusiaster

Bilsäkerhet: Vad är det viktigaste?

Publicerad
Översatt med hjälp av AI från vårt ursprungliga inlägg (källa: autoride.io)

Säkerhet är ett av grundelementen som läggs stor vikt vid vid design av en bil. Dessa element inkluderar deformationszoner, som dämpar stötenergin så effektivt som möjligt under en kollision/kollision.

Kabinen där passagerarna befinner sig ska dock vara så stel som möjligt för att ge största möjliga skydd för passagerarna. Det ställs höga krav på bilens säkerhetselement som tar hand om skyddet för ekipaget.

Innehållsförteckning

Aktiv säkerhet

Detta inkluderar alla åtgärder som minskar risken för en olycka, såsom:

  • Bilens köregenskaper
  • Bilkontroll
  • System som ESP (eller ESC), EBD, ASR, EDS, etc.
  • Utsikt från fordonet
  • Varning signalanordningar, dimljus, bromsljus och liknande.
Electronic Stability Program (ESP): Hur fungerar det?

Relaterad artikel - Electronic Stability Program (ESP): Hur fungerar det?

Passiv säkerhet

Detta inkluderar alla åtgärder som minskar konsekvenserna av en olycka, såsom:

  • Yttre säkerhet: bilens konturer ska utformas så att skador på andra deltagare i en trafikolycka är så små som möjligt
  • Inre säkerhet: åtgärder för att förebygga skador på bilpersonalen, såsom krockkuddar, brandskydd, säkerhetsbälten etc.

Hur utförs krocktester?

Utvärderingen av säkerhetsegenskaperna sker under krocktester. Det är ett fordonssäkerhetstest som kommer att ge den intresserade parten användbar information om säkerheten för den givna bilen.

NHTSA utför frontal-, sido- och vältningstester eftersom dessa typer står för majoriteten av krockarna på vägar i USA. I Europa inkluderar de strängaste testerna EURO-NCAP.

Dessa tester inkluderar olika scenarier. NHTSA:s tester består av en frontal bilkrock, en sidobarriärkrock, en sidostolpkrock och vältmotstånd. EURO-NCAP:s tester har lite olika scenarier. Upplägget skiljer sig också när det gäller passagerare, som alltid är skyltdockor, inte riktiga människor, och hastigheten med vilken kollisionen sker.

Sensorer placeras i dockorna som mäter belastningen på enskilda kroppsdelar under en kollision. Utöver skyddet av besättningen utvärderar dessa tester även skyddet av fotgängare i en kollision med en bil.

Sammanfattning

Dagens bilar är större, bredare, högre och tyngre än de gamla, vilket ger mycket mer säkerhet än de gamla lätta bilarna, där fordonets säkerhet inte ägnades lika mycket uppmärksamhet.

Ett kort exempel på EURO-NCAP-testerna, hur det gick för Ford Mustang: