AUTORIDE | En hemsida om bilar från bilentusiaster

Hill Descent Control: Hur fungerar det här systemet?

Publicerad
Översatt med hjälp av AI från vårt ursprungliga inlägg (källa: autoride.io)

Hill Descent Control (HDC) är en backe descent assistent som gör det möjligt att köra bilen nerför en brant backe utan störningar från föraren.

Hill Descent Control-systemet aktiveras genom att helt enkelt trycka på en knapp, varefter en grön indikatorlampa visar att bilen går ner och en varvräknare tänds på instrumentbrädan.

Innehållsförteckning

Hur fungerar Hill Descent Control?

När detta system är aktiverat tänds bromsljusen, fordonet börjar sjunka och ABS styr hastigheten på varje hjul. Föraren av ett fordon som är utrustat med HDC-systemet behöver inte ständigt bromsa bilen genom att trycka på bromspedalen när du kör nerför en brant backe.

Det räcker att välja önskad hastighet genom att trycka på knapparna på ratten från 7 km/h till 30 km/h för manuell växellåda och från 4 km/h till 30 km/h för automatisk växellåda. En blinkande HDC-lampa indikerar att systemet är aktivt och bibehåller en förvald hastighet.

Hur stänger man av assistenten för backe?

Föraren kan accelerera eller bromsa fordonet när som helst och därmed övervinna HDC-systemet genom att trycka på gas- eller bromspedalen. I det här fallet slutar varningslampan för assistenten för nedstigning att blinka och börjar lysa kontinuerligt, vilket betyder att systemet är i standby-läge (standby-läge) men inte ingriper.

Bilinstrumentpanelssymboler: Vad varnar de för?

Relaterad artikel - Bilinstrumentpanelssymboler: Vad varnar de för?

Samma situation uppstår om föraren ökar fordonets hastighet över 30 km/h. Om fordonet accelererar över en förinställd hastighet utan förarens inmatning, bromsar systemet automatiskt för att sakta ner bilen till önskad hastighet. Back-descent-assistenten avaktiveras dock automatiskt om bilens hastighet överstiger 50 km/h.

Sammanfattning

Back-descent-assistenten är en användbar hjälpare i branta sluttningar och backar eftersom föraren, efter aktivering, inte kan använda bromspedalen och kan helt fokusera på att köra bilen.

Se en kort videodemonstration av hur Hill Descent Control fungerar: