Konvertera metrisk hk till kW

Inmatningen innehåller ogiltigt tecken
Inmatningen innehåller ogiltigt tecken
PS är lika med kW
Publicerad på
Översatt från original (källa: autoride.co)

Metriska hästkrafter (PS)

En hästkraft är en måttenhet för effekt. En metrisk hästkraft (PS - Pferdestärke) motsvarar kraften som krävs för att lyfta 4500 kilogram över en sträcka på en meter på en minut.

Det finns en skillnad mellan hästkrafter som används i USA (SAE-standard) och hästkrafter som används i Europa (DIN-standard). Metriska hästkrafter (PS) är 98,6% av en hästkraft (HP - hästkrafter) i imperialistiska enheter, respektive - 1,4% mindre.

Elektriska hästkrafter

En metrisk hästkraft är lika med 735,5 watt (W) eller 0,7355 kilowatt (kW). I imperialistiska enheter motsvarar en hästkraft 746 watt eller 0,746 kilowatt. Det är ingen skillnad mellan elektrisk och mekanisk prestanda när det gäller hästkrafter.

Hästkrafternas historia

Hästkrafter myntades först av den skotske uppfinnaren James Watt i slutet av 1700-talet för att hjälpa till att marknadsföra hans förbättrade ångmaskin. På den tiden var det vettigt att mäta en ångmaskins effekt i hästkrafter eftersom värdet betydde antalet hästar som motorn kunde ersätta. Detta gjorde det mycket enkelt för potentiella köpare att förstå motorns prestanda.

Kilowatt (kW)

En kilowatt (kW) är en effektenhet som definieras av International System of Units (SI). Grundenheten för kilowatten är watt (W), uppkallad efter den skotske uppfinnaren James Watt. Prefixet kilo betyder att en kilowatt är tusen watt eller joule per sekund.

Vad betyder en kilowatt (kW)?

Kilowatt används över hela världen främst för att uttrycka kraften hos motorer, verktyg, maskiner och värmare. Europeiska unionen definierar kilowatt (kW) som den officiella enheten för motoreffekt, men trots det är hästkrafter att föredra i vanlig kommunikation.

Vad betyder kWh?

El som används i ett hem mäts vanligtvis i kilowatt-timmar eller kWh, vilket innebär att 1000 watt används på en timme. Megawatt eller gigawattimmar, å andra sidan, används i stora byggnader eller industrier.